Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dkg
marchewka 2 szt
Szczypiorek cienki 1 pęczek
oliwki czarne 20 szt
oliwa
sól do smaku
cukier 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Kapustę odcisnąć i drobno posiekać. Dodać cukier oraz oliwę wymieszać i odstawić na 10 minut. Marchewkę oskrobać i zetrzeć. Posiekać drobno szczypiorek. Pokroić oliwki w krążki. Wymieszać marchewkę, szczypiorek i oliwki razem z kapustą, doprawić do smaku i odstawić na 20 minut w chłodne miejsce, aby surówka nabrała smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 16.07.2014 08:18
Dziękuję :)
Kuchenka 15.07.2014 15:16
apetyczna jest :)
IwonaDD 15.07.2014 12:43
pyszna,uwielbiam taką!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak