Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, mozzarellą posypane prażonymi pestkami dyni

5.0
(36)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
ocet balsamiczny
limonka
miód 1 łyżka
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek

Lista składników

szpinak świeży
mozzarella w kulce
pestki dyni
pomidory suszone w zalewie

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, mozzarellą posypane prażonymi pestkami dyni

Kroki postępowania

1
Szpinak myjemy, obcinamy ogonki i starannie osuszamy. Następnie kroimy mozzarellę w kostkę i dodajemy do szpinaku.
Krok 1 - Sałatka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, mozzarellą posypane prażonymi pestkami dyni foto
2
Pestki dyni prażymy na suchej patelni, uwaga żeby nie spalić!
Krok 2 - Sałatka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, mozzarellą posypane prażonymi pestkami dyni foto
3
Dodajemy posiekane pomidory suszone z zalewy i wszystko posypujemy prażonymi pestkami dyni, dodajemy trochę zalewy.
Krok 3 - Sałatka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, mozzarellą posypane prażonymi pestkami dyni foto
4
Marynata; mieszamy ze sobą kilka kropel octu balsamicznego, łyżkę musztardy i miodu, oleju z zalewy, dodajemy sok z limonki, czosnek, sól i pieprz. Wszystko polewamy naszym sosem, mieszamy i odstawiamy na kilka minut do lodówki. Smacznego:)
Krok 4 - Sałatka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, mozzarellą posypane prażonymi pestkami dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 07.07.2014 11:58
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak