Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety drobiowe w panierce serowej

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 400 g
jajko 1
przyprawa do potraw Kucharek
sos sojowy
Czosnek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szklanki
parmezan starty 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety drobiowe w panierce serowej

Kroki postępowania

1
Kurczaka kroimy na małe i cienkie kotleciki, a następnie nacieramy naturalną przyprawą uniwersalną, odrobiną sosu sojowego, czosnku granulowanego i słodkiej papryki.
Krok 1 - Filety drobiowe w panierce serowej foto
2
Przygotowujemy sobie stanowisko do panierowania.
Krok 2 - Filety drobiowe w panierce serowej foto
3
Przygotowane mięso maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej wymieszanej z parmezanem.
Krok 3 - Filety drobiowe w panierce serowej foto
4
Smażymy na złoto na oleju rzepakowym.
Krok 4 - Filety drobiowe w panierce serowej foto
5
Podajemy na ciepło lub na zimno np. jako wkład do kanapek.
Krok 5 - Filety drobiowe w panierce serowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 15.01.2015 22:32
ależ fajne !
Cranberry 08.07.2014 22:23
pyszne jedzonko
pestka 07.07.2014 11:08
lubię taki obiadek
SmakolykiJoanny 07.07.2014 10:58
Też tak robię , i muszę przyznać , że są przepyszne .
gosia56 07.07.2014 10:05
pyszne kotleciki;)
Gracer 07.07.2014 09:46
pyszne ! zjadłabym na obiadek
IwonaDD 07.07.2014 09:39
pychota!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak