Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cukinią

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wędzona 3 plastry
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
cukinia 1 szt
masło 2 lyzki
jaja 5 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cukinią

cebulę obrać, przekroić na 4 a następnie w cienkie plasterki. Szynkę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię razem z masłem, smażyć aż cebula się zeszkli.

Cukinię wyszorować, osuszyć, odciąć końce i pokroić w kosteczkę.

Wrzucić na patelnię i smażyć chwilę razem, dodając szczyptę soli (tylko szczyptę ponieważ szynka już jest słona).

Wbić 5 jajek wiejskich, zamieszać drewnianą łopatką i smażyć chwilę na średnim ogniu, do uzyskania odpowiedniej konsystencji jajecznicy.

Nałożyć jajecznicę na talerze i podawać z pomidorem i świeżym domowym chlebem z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 10.07.2014 19:33
jaka pyszna jajeczniczka
stan2401 10.07.2014 10:11
takiej jajecznicy jeszcze nie jadłem
Alex_M 10.07.2014 10:02
wyszła super! dziś była powtórka ;) polecam wielbicielom cukinii
noninka77 09.07.2014 21:34
Z cukinią jeszcze nie jadłam jajecznicy:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak