Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś zawinięty w plastry boczku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet dwie porcje
bekon 6 plastrów
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
mąka do obtoczenia
olej do smażenia

Porada

Bardzo ciekawy smak ,łosoś i bekon to naprawdę ciekawe połączenie. Polecam spróbować :)

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś zawinięty w plastry boczku

Łososia umyć i osuszyć. Przyprawić pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
Owinąć łososia plastrami boczku i obtoczyć delikatnie w mące.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć łososia w obydwu stron na rumiano (ok. 3-4 minuty z jednej strony).
Przełożyć łososia na ręcznik papierowy i odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawać rybę z ulubionymi dodatkami np. z pieczonymi ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.08.2014 13:54
ciekawe połączenie
Barbara13 10.07.2014 20:09
ciekawa kompozycja,muszę wypróbować :)
wyattearp 10.07.2014 11:58
moje smaki !!!!!!!!!!!!!!
Lidzia 10.07.2014 11:13
Mniamuśne.
bhb8 10.07.2014 11:10
danie ładnie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak