Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna na kanapki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 2
ser żółty kawałek
czosnek ząbki 2
szczypiorek usiekany
majonez 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Przed nałożeniem pasty posmaruj pieczywo odrobiną masła, a po nałożeniu polej ketchupem lub dodaj pomidora.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna na kanapki

Ugotuj jajka na twardo. Następnie, gdy wystygną, zetrzyj je na tarce z drobnymi oczkami wraz z serem żółtym. Kolejno przeciśnij czosnek przez praskę do czosnku. Na koniec dodaj majonez, szczypiorek, zioła prowansalskie, sól, pieprz wedle uznania i wszystko dokładnie wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 08.01.2017 11:12
lubię takie smaczne i proste przepisy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak