Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta do pieczywa ze słonecznikiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonecznik łuskany 1 szklanka
pomidory suszone Smak 8 kawałków
natka pietruszki 4 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
papryczka chili 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do pieczywa ze słonecznikiem

Nasiona słonecznika, suszone pomidory, umytą natkę pietruszki, obrany ząbek czosnku i papryczkę chili umieszczamy w naczyniu blendera i miksuje na gładką masę. Aby ją nieco rozluźnić dodajemy nieco oliwy z suszonych pomidorów. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Używamy do smarowania pieczywa zamiast masła. Doskonale smakuje w towarzystwie świeżych warzyw: ogórka, pomidorów, rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak