Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble z truskawkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

truskawki świeże 40 dkg
mąka kukurydziana 3 łyżeczki

kruszonka

cukier trzcinowy 4 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
migdały grubo pokrojone 3 łyżki
masło 4 łyżki
aromat migdałowy 3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble z truskawkami

Płatki migdałowe zmielić .
Z podanych składników, zagnieść kruszonkę.
Odstawić do lodówki na 30 minut.
Truskawki umyć, pozbawić szypułek, przekroić na pół.
Ułożyć truskawki w czterech naczyniach do zapiekania , oprószyć delikatnie mąką.
Truskawki posypać kruszonką.
Piec w temperaturze 190 stopni około 20 minut, kruszonka musi się zrumienić .
Deser najlepiej smakuje na ciepło.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 31.07.2014 21:22
smaczny deser
Klausia 30.07.2014 06:44
uwielbiam to
romanrafal
romanrafal 28.07.2014 14:27
rewelacyjny
Ania84 27.07.2014 13:51
o tak lody do tego.... poezja smaku :)
PaniMISIOWA 27.07.2014 09:52
może wersja dietetyczna ;-)
Ola1984 27.07.2014 09:09
Chyba wkradł się chochlik? Czy nie powinno być crumble? ;) Bardzo lubię ten deser obowiązkowo podany z gałką smakowych lodów. Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak