Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z jagodami i kokosową kruszonką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 2 szt
cukier 1 szk
mąka 2 szk
mleko 0,5 szk
olej 0,5 szk
drożdże 30 g
jagody 1,5 szk

Kruszonka

masło 2 łyżki
mąka 3 łyżki
cukier puder 1 łyżka
wiórki kokosowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z jagodami i kokosową kruszonką

Drożdże zalać ciepłym mlekiem i wymieszać. Następnie dodać cukier, jajka oraz olej i zmiksować. Na koniec wsypać mąkę i nie mieszać z pozostałymi składnikami. Odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie całość zmiksować.
Formę do pieczenia ciasta natłuścić i obsypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do foremki. Na wierzchu ułożyć jagody.
Masło rozpuścić, dodać mąkę, cukier puder oraz wiórki. Wszystko razem zagnieść i pokruszyć na cieście.
Ciasto piec 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 27.07.2014 16:33
smaczne ciasto dla mnie podano
Jadwiga/Jaga85 27.07.2014 16:12
Pycha ciasto!!!
Anna20 27.07.2014 14:58
zapowiada się smakowicie :)
Janina 27.07.2014 13:46
Wspaniałe smaki lata;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak