Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec indyczy w warzywach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 70 dag
papryka zielona 1
papryka czerwona 1
cebula 1 duża
sos sojowy 2-3 łyżki
pomidory suszone 1 łyżka
pomidory krojone z puszki 1/2 puszki
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec indyczy w warzywach

Kroki postępowania

1
Udziec indyka umyć, osuszyć, zdjąć skórę.
Krok 1 - Udziec indyczy w warzywach foto
2
Pokroić w kostkę.
Krok 2 - Udziec indyczy w warzywach foto
3
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso.
Krok 3 - Udziec indyczy w warzywach foto
4
Papryki pokroić w kostkę, cebulę w piórka.
Krok 4 - Udziec indyczy w warzywach foto
5
Warzywa podsmażyć na osobnej patelni.
Krok 5 - Udziec indyczy w warzywach foto
6
Warzywa przełożyć do mięsa, dodać suszone pomidory i sos sojowy. posolić i popieprzyć. Chwilę razem podsmażyć.
Krok 6 - Udziec indyczy w warzywach foto
7
Wlać pomidory z puszki i dusić razem kilka minut.
Krok 7 - Udziec indyczy w warzywach foto
8
Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobina cukru.
Krok 8 - Udziec indyczy w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.07.2014 21:31
bardzo smaczny gulasz
karolina1869 28.07.2014 21:13
pyszny gulasz
irenka 28.07.2014 20:31
pyszny gulasz
Janina 28.07.2014 20:07
Bardzo lubimy taki gulasz;)
Sylwia26 28.07.2014 19:02
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak