Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czereśni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie ok. 1 kg
cukier 6 łyżek
woda

Porada

Z kilograma czereśni wyszły mi 2 litrowe słoiki kompotu.

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czereśni

Kroki postępowania

1
Czereśnie myjemy i wkładamy do słoików. Wsypujemy do każdego słoika ok 3 łyżki cukru
Krok 1 - Kompot z czereśni  foto
2
Zalewamy wodą.
Krok 2 - Kompot z czereśni  foto
3
Zakręcamy, wkładamy do garnka wypełnionego do połowy wodą.
Krok 3 - Kompot z czereśni  foto
4
Pasteryzujemy ok 30 minut.

Gorące słoiki z kompotem wykładamy do góry dnem, zostawiamy do wystudzenia.
Krok 4 - Kompot z czereśni  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak