Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki rumuńskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt.
jaja 2 szt
ser żółty 2 łyżki/starty
mąka 2 łyżki
masło klarowane 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki rumuńskie

Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować w łupinkach, obrać, zmielić i zmieszać z ubitymi jajkami, serem, mąką i przyprawami. Uformować małe kotleciki i usmażyć na maśle z obu stron (najlepiej sklarowanym)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.07.2014 07:22
moje smaki w tym daniu
Anna169Hosz 19.07.2014 10:15
Interesujące kotleciki!
wwwiolka 18.07.2014 23:57
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak