Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot rabarbarowo- brzoskwioniowy z nuta cynamonu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 3 sztuki
rabarbar 2 laski
woda 750 ml
cynamon Prymat 1/3 łyżeczki
cukier kryształ 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot rabarbarowo- brzoskwioniowy z nuta cynamonu

Brzoskwinię i rabarbar myjemy. Rabarbar kroimy w 2 cm kawałki, brzoskwinię kroimy na ćwiarteczki. Owoce przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 20 minut. W trakcie gotowania dodajemy cynamon oraz cukier.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak