Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czarny makaron z tofu i kiełkami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 200 g
tofu twarde 200 g
kiełki fasoli mung 200 g
cebula 1 średnia
ocet winny 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
olej kokosowy do smażenia
kiełki rzodkiewki dekoracja
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: czarny makaron z tofu i kiełkami

Tofu pokroić w średnią kostkę, skropić octem winnym (jabłkowy lub ryżowy), posolić i odstawić do lodówki na godzinę.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej azjatycki (sojowy, sezamowy, kokosowy itp) i wrzucić cebulę. Dodać cukier i lekko podsmażyć. Dodać kiełki fasoli mung i tofu wraz z marynatą, doprawić sosem sojowym, solą i pieprze. Smażyć 3 minuty na średnim ogniu.
Makaron ugotować al dente wg wskazówek na opakowaniu. Odcedzić, nie płukać. Dodać na patelnię do reszty składników. Smażyć aż wszystkie płyny odparują i wszystko się razem dobrze wymiesza.
Nakładać na talerze, udekorować kiełkami rzodkiewki.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 21.07.2014 19:43
Extra przepis.
gosia561 21.07.2014 14:51
pyszne i egzotyczne
Marta1986 21.07.2014 14:27
apetycznie wygląda
Anna133 21.07.2014 14:26
alez zdrowia na talerzu ! połączenie mi nie znane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak