Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkiem na ciepło

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka antonówki 5 szt
ryż ugotowany 20 dkg
masło 2 łyżki
cukier do smaku
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkiem na ciepło

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Jabłka obieramy kroimy w plasterki można posypać cynamonem.
Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy jabłka dusimy ,dodajemy ryż podgrzewamy.Można dodać cukier do smaku.
Wykładamy na talerz dodajemy serek wiejski i posypujemy cynamonem .
Podajemy na ciepło.

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.08.2014 23:16
Też tak robię.
Nasze Smaki 13.08.2014 11:12
mmm pycha świetnie to wygląda!
Margo1 12.08.2014 10:02
muszę synkowi koniecznie zrobić
Róża1 11.08.2014 14:29
świetny deserek :-)
gosia56 07.08.2014 07:58
Bardzo dziękuję za miłe komentarze a tak zrobiony ryż to bardzo szybkie i pyszne danie;)
kate.500 06.08.2014 21:13
pyszne danie
Mniam 06.08.2014 10:31
Lubię taki ryż :)
Adam/ZUB3R 06.08.2014 08:29
ładnie wygląda
slonko888 05.08.2014 21:29
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak