Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 40 dag
cebula biała 1 szt
pieczarki 4-5 szt
papryka czerwona 0,5 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do mięs Prymat
kasza gryczana 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy. Pieczarki i cebulę kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę. Warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię i dusimy pod przykryciem. Po ok. 7 minutach dodajemy wątróbkę. Doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości. Podajemy z przygotowaną kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.08.2014 12:33
Uwielbiam kasze i wątróbkę :)
mw926 08.08.2014 14:04
bardzo lubię
Wacław 08.08.2014 10:56
to smaki mojej zony ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak