Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z boczkiem i kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 400 g
kiełbasa 500 g
boczek wędzony 600 g
cebule 2 duże
kapusta biała 1 mała główka
smalec
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z boczkiem i kiełbasą

Kroki postępowania

1
Boczek drobno kroimy i podsmażamy bez tłuszczu (powinien sam się wytopić).
Krok 1 - Łazanki z boczkiem i kiełbasą foto
2
Cebulę kroimy na ćwiartki, a później w piórka (ja dałam jedną czerwoną i jedną białą).
Kiełbasę kroimy w paseczki.
Patelnię smarujemy smalcem, wrzucamy kiełbasę, smażymy chwilkę, aż tłuszcz trochę się wytopi, wrzucamy cebule i smażymy do miękkości.
Krok 2 - Łazanki z boczkiem i kiełbasą foto
3
Makaron łazanki gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Następnie przelewamy zimną wodą.
Łączymy z boczkiem i kiełbasą.
Krok 3 - Łazanki z boczkiem i kiełbasą foto
4
Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok 5 min. Następnie odcedzamy, dodajemy do makaronu.
Całość przyprawiamy solą i dość dużą ilością pieprzu.
Smacznego :)
Krok 4 - Łazanki z boczkiem i kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.08.2014 09:31
robimy z mieszaną kapustą
Aleksandra/Olcia 08.08.2014 12:14
ja zawsze robię z kapustą kiszona,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak