Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne w sosie szpinakowym z cukinią i ricottą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 lyzki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
szpinak mrożony 500 g
ser ricotta 1 op
cukinia 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
makaron penne pełnoziarnisty 200 g
natka pietruszki 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Penne w sosie szpinakowym z cukinią i ricottą

Kroki postępowania

1
Na patelni rozpuścić masło, wrzucić posiekaną w kosteczkę cebulę, zeszklić, dodać posiekany czosnek. Smażyć minutę. Dodać rozmrożony szpinak i ricottę, dusić chwilę razem.
Krok 1 - Penne w sosie szpinakowym z cukinią i ricottą foto
2

Cukinię wyszorować, osuszyć. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Penne w sosie szpinakowym z cukinią i ricottą foto
3

Wrzucić do sosu, zamieszać. Doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze 2 minuty.
Krok 3 - Penne w sosie szpinakowym z cukinią i ricottą foto
4

Natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać drobno. Większość wsypać do sosu. Ugotowany al dente makaron wrzucić do sosu i zamieszać.

Na talerze nałożyć porcje makaronu w sosie, posypać natką pietruszki.

Krok 4 - Penne w sosie szpinakowym z cukinią i ricottą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.05.2015 23:26
mm jakie pyszne :)
kasiaw 10.08.2014 07:44
smaczne danie
anemon 09.08.2014 21:54
Bardzo smaczny obiad.
karolina1869 09.08.2014 20:40
ciekawe połączenie
Pietruszka 09.08.2014 18:54
pyszny makaron
AnnieB 09.08.2014 18:51
bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak