Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z ogórkiem gruntowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
marchewka 1 szt
ogórki 3-4 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z ogórkiem gruntowym

Kapustę pekińską dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na pół a następnie w piórka. Pozostałe warzywa również dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie warzywa dokładnie mieszamy, przyprawiamy sola i pieprzem. Przyprawioną surówkę najlepiej odstawić na jakiś czas tak żeby ogórki puściły sok. Wtedy jest smaczniejsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 10.08.2014 14:57
smaczna suróweczka obiadowa
dodi 10.08.2014 13:40
pysznosci, mniam
Margo1 10.08.2014 13:40
Bardzo fajna
pajbek 10.08.2014 12:55
Super surówka :-)
gosia1988 10.08.2014 10:54
świetna jako dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak