Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salatka z marynowanym tofu, ogórkiem i sercami karczochów

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

tofu twarde 100 g
ogórek 1 sztuka
karczochy 3-4 serca karczochów z puszki
cebula czerwona 1 mała
bazylia świeża kilka listków
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka

marynata do tofu

ocet balsamiczny
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: salatka z marynowanym tofu, ogórkiem i sercami karczochów

Tofu pokroić w kostkę.
Zalewę z tofu (jak jest, z reguły jest) wymieszać z octem balsamicznym i sosem sojowym ciemnym w proporcji 1:1. Tofu zalać marynatą i wstawić do lodówki na 2-3 godzin albo nawet całą noc.
Ogórka obrać ze skórki pokroić w kostkę lub słupki, cebulę ograć i pokroić w plastry. Karczochy pokroić w ćwiartki. Bazylię opłukać.
Na talerzu zaaranżować wszystkie składniki sałatki wg gustu i upodobań.
Polać oliwą wymieszaną z octem balsamicznym lub dressingiem na bazie octu balsamicznego. Posypać solą i pieprzem. Gotowe, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 17.12.2014 10:37
muszę spróbować
IwonaDD 01.08.2014 08:59
samo zdrowie
berys18 31.07.2014 18:03
bardzo fajna
czekoladka_m 31.07.2014 16:52
Ale słonecznie wygląda;))
mysliwy
mysliwy 31.07.2014 16:51
Coś dla mojej żony:)
Agnieszka-87-25 31.07.2014 16:17
wspaniałe są!
gosia561 31.07.2014 16:07
przepiękna jest ta sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak