Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa buraczkowa z fasolką szparagową i jajkiem na wołowinie...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 70 dag
woda 4 litry
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk
buraki czerwone 1 kg
fasolka szparagowa 30 dag
ziemniaki 4 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 3 łyżeczki
koncentrat z buraków 1/2 szklanki
majeranek 1 łyżka
jajka ugotowane na twardo - ile potrzeba
koperek 1/2 pęczka
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa buraczkowa z fasolką szparagową i jajkiem na wołowinie...

ładny kawałek szpondra wołowego opłukać, zagotować w niedużej ilości wody i wodę odlać, wlać teraz odpowiednią ilość wody i zagotować

wsypać ziele i liście i gotować z 40 minut pod przykryciem

wsypać rozdrobnioną włoszczyznę, obrane i starte na tarce grubsze oczka buraczki, fasolkę szparagową, ziemniaki i gotować z 35 minut

do smaku doprawić kucharkiem, koncentratem z buraków, pieprzem, majerankiem, koperkiem

podawać z mięskiem, z jajkiem ugotowanym na twardo.............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 13.08.2014 09:09
smaczne danie jak dla mnie podano
Katarzyna59 12.08.2014 16:52
pyszna zupka
Agnieszka-87-25 12.08.2014 15:43
super obiadek!
Beatris 12.08.2014 12:50
Apetyczna zupka, z przyjemnością zjadłabym porcyjkę:)
Sroczka 12.08.2014 12:41
Taką zupę z chęcią bym zjadła.
Adamorek 12.08.2014 12:29
ale kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak