Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z cukinią i pieczoną łopatką prosto z patelni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
cebula 2-3 szt
papryka żółta 2 szt
papryka czerwona 2 szt
pomidor 2-3 szt
czosnek ząbki 2-4 szt
marchewka 2 szt
por 1/2-1 szt
pietruszka 1-2 szt
natka pietruszki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny Prymat w młynku
Ziele angielskie mielone Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
kolendra
tymianek
imbir
łopatka wieprzowa 0,5-1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinią i pieczoną łopatką prosto z patelni

Łopatkę podgotować, wcześniej ją natrzeć przyprawami. Gotować ok 30 min, następnie upiec w piekarniku ok 30-50 min.
Warzywa, obrać umyć i pokroić w kostkę lub wg uznania. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, dodać wszystkie warzywa, przyprawić do smaku. Podlać wodą, aby nam się nie przypaliły i poddusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Gdy warzywa zmiękną dodać kawałki łopatki pieczonej. Chwilę wszystko razem dusić pod przykryciem, ewentualnie doprawić.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.08.2014 15:15
moje ulubione jedzonko
Seba 15.08.2014 11:58
Bardzo dobre
wedith1 15.08.2014 11:50
Idealne sezonowe danie!
IlonaAlbertos 15.08.2014 11:31
Uwielbiam leczo.
dodi 15.08.2014 11:24
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak