Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzerinki z cukinią i parówką

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka 0,5 kg
mleko 250 ml
jajko 1 szt.
drożdże 1/4 kostki
olej 50 ml
cukier 1 płaska łyżeczka
sól 1,5 łyżeczki

farsz

cebula 2 szt,
papryka czerwona 0,5 szt
parówki cienkie 4 szt
cukinia 1 mała
grzyby leśne
serek topiony 1 trójkąt
koncentrat pomidorowy
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oregano
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki z cukinią i parówką

Kroki postępowania

1
Parówki cienkie kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni
Krok 1 - Pizzerinki z cukinią i parówką foto
2
Cebulę kroimy w talarki, paprykę w kostkę - dorzucamy do podsmażonych parówek i dusimy
Krok 2 - Pizzerinki z cukinią i parówką foto
3
Kiedy cebula się poddusi dodajemy grzyby (ja użyłam mrożonych). Nadal dusimy
Krok 3 - Pizzerinki z cukinią i parówką foto
4
Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kosteczkę cukinię. Dodajemy ją na samym końcu ponieważ szybko się robi miękka. Wyłączamy gaz
Krok 4 - Pizzerinki z cukinią i parówką foto
5
Następnie dodajemy serek topiony - trójkącik o smaku salami. Przykrywamy na moment. Po chwili serek nieco zmięknie i wszystko na patelni. Serek nam nieco zagęści farsz
Krok 5 - Pizzerinki z cukinią i parówką foto
6
Następnie dodajemy sól, pieprz, oregano i inne przyprawy wg. uznania. Na koniec dodajemy koncentrat. Wszystko mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 6 - Pizzerinki z cukinią i parówką foto
7
Z Drożdży, cukru i mąki i 3 łyżek mleka przygotowujemy zaczyn do ciasta. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
Krok 7 - Pizzerinki z cukinią i parówką foto
8
Kiedy zaczyn wyrośnie wlewamy go do miski z mąką, jajkiem, mlekiem, olejem i solą. Całość zagniatamy.
Krok 8 - Pizzerinki z cukinią i parówką foto
9
Ciasto wałkujemy i wycinamy kółeczka, które układamy na blaszce. Na każde kółeczko nakładamy farsz i kładziemy plasterek sera. Pieczemy w 180 - 200 st. aż spód się zarumieni.
Krok 9 - Pizzerinki z cukinią i parówką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 17.08.2014 15:50
fajne dla dzieci i nie tylko
berys18 16.08.2014 12:16
bardzo apetycznie wyglądają
dodi 16.08.2014 11:13
super wyglądają
noninka77 16.08.2014 08:41
Apetyczne :)
kasiaw 16.08.2014 08:06
wyglądają wyśmienicie
Ali 16.08.2014 06:09
Wygląda apetycznie, zjadłbym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak