Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na żołądkach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 woreczek
żołądki drobiowe 1/2 kg
skrzydełka kurczaka 5 szt
warzywa mieszane
śmietanka 5 łyżek
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na żołądkach

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować w osolonej wodzie i odstawić.
Krok 1 - Krupnik na żołądkach foto
2
Żołądki dokładnie opłukać i również ze skrzydełkami ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2 - Krupnik na żołądkach foto
3
Następnie po 20 minutach wrzucić umyte warzywa i całość gotować do miękkości. Połączyć z ugotowaną wcześniej kaszą. Przyprawić w razie potrzeby, zaciągnąć śmietanką i posypać natką pietruszki.
Krok 3 - Krupnik na żołądkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 29.08.2014 07:10
pyszna zupa, taka jak lubię..
ice cubes 29.08.2014 00:26
z chęcią by się spróbowało :)
IlonaAlbertos 28.08.2014 20:36
Smakowity krupnik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak