Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka na zimę w słoikach

4.0
(22)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Potrzebne składniki:

papryka czerwona 2 kilogramy
Gorczyca biała cała Prymat 50 gramów
cebula 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 12 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki

Zalewa:

woda 2 szklanki
cukier 2 szklanki
ocet 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka na zimę w słoikach

Paprykę dokładnie myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i każdą kroimy na cztery części. Paprykę układamy w słoikach.

Na wierzchu układamy plaster cebuli oraz dodajemy na każdy słoik po 3 kulki ziela angielskiego, kilka ziarenek gorczycy i po jednym liściu laurowym.

Przygotowanie zalewy: Wodę zagotowujemy, po czym dodajemy cukier oraz ocet i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Zalewamy paprykę w słoikach i pasteryzujemy ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 30.08.2014 21:41
ja też taką lubię
noninka77 30.08.2014 20:49
Bardzo lubię :)
Janina 30.08.2014 19:41
Moja ulubiona papryka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak