Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem bananowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 4 szt
cukier 1/4 szt
woda 1/4 szkl
cynamon 1/4 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: dżem bananowy

Kroki postępowania

1
Banany, bez skórki ;) pokroiłam w plastry
Krok 1 - dżem bananowy foto
2
Dodałam wodę i cukier i chwilę podgotowałam.
Krok 2 - dżem bananowy foto
3
Rozgniotłam widelcem i gdy zaczął gęstnieć (po paru minutach) dodałam sok z cytryny i cynamon. Wymieszałam.
Krok 3 - dżem bananowy foto
4
Gorący przekładałam do słoików, zakręciłam i odstawiłam do góry nogami. Wyszły mi 3 większe i 1 mniejszy słoiczki po deserkach dla dzieci.
Krok 4 - dżem bananowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 02.09.2014 20:52
@paula.Dziękuję, poczekam na wieści.
paula99926 02.09.2014 08:16
Christopher pierwszy raz robiłam. Póki co nie mam pojęcia jak długo postoi bo tylko 1 słoiczek mi został, reszta rozdana w prezencie :) dam znać za pare miesięcy ;)
Christopher 01.09.2014 20:40
Ciekawy dżem. Czy już wcześniej robiłaś? Jak długo wytrzymuje tak krótko smażony i bez pasteryzacji?
agnieszka214 01.09.2014 15:55
takiego dzemu jeszcze nie jadłam
Pietruszka 01.09.2014 14:42
apetycznie wygląda
monikalangier 01.09.2014 14:02
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak