Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowo - warzywny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dag
marchew 1
pietruszka 1
seler korzeniowy 1
por 1
cebula 3
koncentrat pomidorowy
olej
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowo - warzywny

Kroki postępowania

1
Mięso pokroiłem w grubsze kawałki, w garnku rozgrzałem trochę oleju, podsmażyłem na nim mięso, zalałem 3 szklankami wody, dodałem sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i pod przykryciem na wolnym ogniu dusiłem do miękkości mięsa.
Krok 1 - Gulasz wieprzowo - warzywny  foto
2
W tym czasie dużą marchewkę, dużą pietruszke i selera pokroiłem w kostkę.
Krok 2 - Gulasz wieprzowo - warzywny  foto
3
Pora sporej wielkości w półplasterki, a cebulę w piórka. Na patelni wok rozgrzalem nieco oleju i najpierw przesmażyłem selera z pietruszką, potem dodałem marchewkę,
Krok 3 - Gulasz wieprzowo - warzywny  foto
4
gdy warzywa były już nieco podsmażone dodałem cebulę z porem - jeszcze chwilę podsmażałem (doprawiłem do smaku). Gdy mięso było miękkie dodalem wszystkie warzywa, dodałem też koncentrat pomidorowy.
Krok 4 - Gulasz wieprzowo - warzywny  foto
5
Całość jeszcze chwile podgotowalem, warzywa nieco zagęściły zupę.
Krok 5 - Gulasz wieprzowo - warzywny  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.06.2017 08:00
bardzo dobry
Wacław 02.09.2014 10:07
lubię takie jedzonko
pajbek 01.09.2014 14:39
Coś dla mnie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak