Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą ciasteczkową
Kroki postępowania
Ostudzone ciasto przekroić, dolną część ponczować herbatą (może być lekko słodka ale nie musi) a potem posmarować dżemem.
jajko | 4 szt |
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
kakao | 2 łyżki |
cukier | 1 szklanka |
zaparzona mocna kawa | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
olej | 1 łyżka |
tłuszcz do formy |
masło | 150 g |
żółtko jajek | 2 szt |
cukier puder | 1/2 szklanki |
wafelki | 250 g |
spirytus | 1 łyżka |
aromat śmietankowy | 1 kropla |
dżem porzeczkowy | |
galaretka agrestowa | |
sok jabłkowy | 2 szklanki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżeczka |
herbata czarna | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: