Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka maślane z cukrem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 50 dkg
cukier 15 dkg
jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
masło 25 dkg

dodatkowo

białko
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka maślane z cukrem

Do miski dajemy miękkie masło szczyptę soli cukier waniliowy mieszamy mikserem ,dodajemy cukier i jajka mieszamy mikserem .
Do utartej masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia mieszamy ręką,wyrabiamy ciasto.
Ciasto wałkujemy wycinamy serduszka foremką.
Do miseczki wbijamy białko.
Na płaski talerz sypiemy cukier.
Każde serduszko smarujemy cienko białkiem i posmarowaną stroną dajemy na cukier.
Serduszka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia .
Blachy 2 jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 st termoobieg i pieczemy 20 minut na złoty kolor .

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 03.09.2014 16:18
przepyszne !!!!! poproszę do kawusi :-).
Aleksandra/Olcia 02.09.2014 17:56
mniam mniam
Bernadeta1 02.09.2014 14:38
Jak zawsze bardzo smaczne ciasteczka
Ewelina1991 02.09.2014 11:37
super ciasteczka
Marta Ryżek-Kalkowska 02.09.2014 11:22
ŚLICZNIE WYGLĄDAJĄ :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak