Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki inaczej

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
kapusta biała 1 kg
ryż 1,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2,5 szklanki
przecier pomidorowy 500 ml
kostka rosołowa 3 szt
czosnek 3 ząbki
jajko 2
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki inaczej

Kroki postępowania

1
Kapustę i cebulę drobno poszatkować.
Krok 1 - Gołąbki inaczej foto
2
Dodać mięso mielone, jajka, czosnek, sól i pieprz.
Krok 2 - Gołąbki inaczej foto
3
Wsypać ryż i 1 - 1,5 szklanki bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Gołąbki inaczej foto
4
Z masy formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.
Krok 4 - Gołąbki inaczej foto
5
Na patelni rozgrzać olej obsmażyć kotleciki z obu stron. Przełożyć do naczynia do zapiekania.
Krok 5 - Gołąbki inaczej foto
6
W rondelku podgrzać 3 szklanki wody z przecierem pomidorowym i 3 kostkami rosołowymi. Zalać nimi gołąbki.
Krok 6 - Gołąbki inaczej foto
7
Piekarnik nagrzać do 200 st i wstawić gołąbki. Zapiekać około godziny pod przykryciem. Pod koniec pieczenia odkryć.
Krok 7 - Gołąbki inaczej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 23.08.2014 13:38
smaczne gołąbki
stef 23.08.2014 12:20
Sprytne te gołąbki.
w mojej kuchni 23.08.2014 10:31
smaczne danie
gacopierz23 23.08.2014 07:45
też takie robię, ale jednak najlepiej smakują mi tradycyjne w liściach kapusty
Alex_M 22.08.2014 20:08
lubie takie kotleciki :)
agnieszka214 22.08.2014 18:21
naprawde pysznie wygladaja
Gracer 22.08.2014 18:09
takie gołąbki lubię
Megg 22.08.2014 18:00
Bardzo lubię takie gołąbki
kasiaw 22.08.2014 17:32
Są pyszne warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak