Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak z kaszą jaglaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
kapusta pekińska 1 średnia
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
marchewka 1 szt
pietruszka 1 mała
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kasza jaglana około 0,5 szkl
woda

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak z kaszą jaglaną

Z mięsa ściągnęłam skórę i odkroiłam tłuste, umyłam i włożyłam do garnka. Zalałam wodą, tak by były całe nią przykryte. Marchewkę i pietruszkę obrałam, pokroiłam w kostkę, włożyłam do garnka.Posoliłam i dodałam listek i ziele. Całość gotowałam aż mięso było miękkie. Wyjęłam je, ostudziłam i oddzieliłam od kości. Dodałam do wywaru.
Kapustę pekińską poszatkowałam. Włożyłam do garnka, wsypałam kaszę jaglaną i gotowałam aż kasza i kapusta były miękkie.
Doprawiłam przecierem pomidorowym (miałam swojski).

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak