Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle Bawarskie z wątróbką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 3 szt.
mleko 1 szklanka
wątróbka drobiowa 35 dag
jaja 2 szt.
cebula biała 1 szt.
wędzonka 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle Bawarskie z wątróbką

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Bułki połamać, zalać gorącym mlekiem i odstawić następnie odsączyć.
Krok 1 - Knedle Bawarskie z wątróbką foto
2
Wątróbkę oczyścić z błonek i posiekać.
Krok 2 - Knedle Bawarskie z wątróbką foto
3
Wędzonkę podsmażyć razem z cebulą
Krok 3 - Knedle Bawarskie z wątróbką foto
4
.Odlać tłuszcz a skwarki włożyć do odciśniętych bułek.
Krok 4 - Knedle Bawarskie z wątróbką foto
5
Dodać jajka, wątróbkę, przyprawy do smaku i w razie potrzeby dosypać bułki tartej tyle aby knedle były dobrze zwarte.
Krok 5 - Knedle Bawarskie z wątróbką foto
6
Na stolnicy posypanej mąką formować knedle.
Krok 6 - Knedle Bawarskie z wątróbką foto
7
Wrzucać na osolony wrzątek, i uważać żeby się nie rozpadły. Gotować około 10 minut, wyłożyć na półmisek i polać ulubionym tłuszczem.
Krok 7 - Knedle Bawarskie z wątróbką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 22.08.2014 21:31
Jak dla mnie dobre knedle.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak