Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk z ananasem i kurczakiem w ziołach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
ananas z puszki
Bazylia suszona Prymat
oregano
tymianek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk z ananasem i kurczakiem w ziołach

Kurczaka kroimy na drobne kawałki.
Zioła prowansalskie mieszamy z oliwą i marynujemy w tym kurczaka.
Można dodać marynaty grillowej.

Odstawiamy najlepiej na dobę, kurczak wtedy dobrze przejdzie ziołami.

Plastry ananasa kroimy na ćwiartki i nadziewamy na patyk do szaszłyków naprzemiennie kurczaka i ananasa.

Wrzucamy na ruszt i grillujemy z każdej strony, aż mięso będzie upieczone.

Smacznego! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.12.2016 19:53
ciekawe połączenie
Margo1 01.10.2016 13:39
Szaszłyki te z ananasem jeszcze nie robiłam
bhb8 24.08.2014 14:22
nie przepadam za owocami z grilla
Renataj 24.08.2014 13:05
Lubię połączenie mięsa drobiowego z owocami ale na pomysł drobiowo-ananasowych szaszłyków nie wpadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak