Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z papryki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
cukier 1/2 kg
olej 2/3 szklanki
ocet 1/2 szklanki
przecier pomidorowy 3 słoiczki
kostka rosołowa 3 szt
czosnek 4-5 ząbków
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
chili 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z papryki

Paprykę obrać zmielić przez maszynkę , odcedzić na sicie. Wymieszać z pozostałymi składnikami, czosnek rozgnieść lub drobniutko posiekać, wszystko razem gotować delikatnie ok. 15-20 minut. Gorąca pastę nakładać do słoiczków, zakręcać dokładnie wieczka i odstawić do wystygnięcia. Podawać do pieczywa , wędliny. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.09.2014 09:14
Pastę jeszcze mam w piwnicy
gosia56 13.09.2014 20:00
Super nigdy jeszcze takiej nie robiłam;)
Jagódka77 04.09.2014 16:26
pomysł ciekawy, a pasta na pewno rewelacyjna, lubię takie rzeczy
adelajda 30.08.2014 19:50
Bardzo lubię paprykę a w takiej wersji to pycha :) Zabieram przepis :)
fotoviderek 26.08.2014 21:55
Dobry zapas na zimę :)
ada.la 26.08.2014 21:02
zabieram do siebie ten przepis
noninka77 26.08.2014 20:23
Fajny przepis:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak