Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z fasolką szparagową w sosie curry
Kroki postępowania
Korzystałem z mrożonej mieszanki, dlatego duszenie potrawy trwało trochę dłużej.
Podajemy z białym ryżem.
pierś z kurczaka | 400 g |
zielona fasolka szparagowa | 300 g |
marchew | 1 szt |
seler | do smaku |
masło | do smaku |
natka pietruszki | do smaku |
jogurt naturalny | 3-5 łyżki |
olej z pestek winogron | 3-5 łyżek |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1 łyżka |
Kurkuma mielona Prymat | 1 łyżka |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżeczka |
cynamon Prymat | szczypta |
sos sojowy | 2 łyżki |
Przyprawa curry orientalna Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: