Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe kotlety z ryżem i natką pietruszki

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 350 g
ryż 50 g
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe kotlety z ryżem i natką pietruszki

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy na miękko w osolone wodzie (świetnie nadaje się ryż który nam pozostał np z wcześniejszego dnia). Do miski wkładamy mięso, dodajemy ryż.
Krok 1 - Wieprzowe kotlety z ryżem i natką pietruszki  foto
2
Wbijamy jajko, dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Wieprzowe kotlety z ryżem i natką pietruszki  foto
3
Całość wyrabiamy do połączenia. Dodajemy około 1 - 2 łyżki bułki tartej i mieszamy.
Krok 3 - Wieprzowe kotlety z ryżem i natką pietruszki  foto
4
Z masy formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Wieprzowe kotlety z ryżem i natką pietruszki  foto
5
Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy kotlety i smażymy po kilka minut z dwóch stron do zarumienienia.
Krok 5 - Wieprzowe kotlety z ryżem i natką pietruszki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.09.2014 20:05
pyszny obiadek
Kejti 09.09.2014 08:05
Lubię mielone z ryżem :-)
irenka 08.09.2014 20:03
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak