Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony kabaczek z nadzieniem mięsnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 600 gram
cebula biała 2 szt.
ser żółty 200 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
natka pietruszki
sól 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 2 szt.
kabaczek 4 szt.

Porada

Można podawać z sosem. np. pomidorowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony kabaczek z nadzieniem mięsnym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone układamy na półmisku. Cebule kroimy w kostkę i ser żółty. Dodajemy pieprz, sól.
Krok 1 - Pieczony kabaczek z nadzieniem mięsnym foto
2
Dodajemy 2 jajka, bułkę tartą i natkę pietruszki pokrojoną. Całość mieszamy.
Krok 2 - Pieczony kabaczek z nadzieniem mięsnym foto
3
Kabaczki myjemy, dzielimy na 2 części wzdłuż, wydrążamy z ziaren. Następnie nadziewamy każdy kabaczek. Kabaczki układamy w formie i wstawiamy do pieczenia na 40 minut 180C.
Krok 3 - Pieczony kabaczek z nadzieniem mięsnym foto
4
Kabaczek po upieczeniu.
Krok 4 - Pieczony kabaczek z nadzieniem mięsnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 07.10.2015 08:00
smaczna potrawa
Michał2 06.01.2015 22:49
ciekawie wygląda, chcę spróbować;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak