Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS DO JAJEK Z OGÓRKIEM, SZYNKĄ I KAPARAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 8 łyżek
majonez 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sól 1/8 łyżeczki
szynka gotowana 2 plastry
ogórki konserwowe 2 sztuki
kapary 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: SOS DO JAJEK Z OGÓRKIEM, SZYNKĄ I KAPARAMI

Jogurt naturalny łączę z majonezem. Do sosu dodaję pieprz. Następnie sól i dokładnie całość mieszam. Szynkę kroję w kostkę i dodaję do sosu. Do sosu dodaję następnie pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Na koniec dodaję odsączone z zalewy kapary i delikatnie mieszam. Przygotowany sos wstawiam na 15 minut do lodówki celem schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 09.09.2014 21:31
fajny przepis
Renataj 09.09.2014 20:57
Ciekawy ten sosik - warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak