Przepis i sposób przygotowania na: Penne z bakłażanem
Kroki postępowania
Paprykę obrać ze skóry (robię to obieraczką, która cieniutko obiera), usunąć nasiona, pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię, dodać olej (użyłam zalewy z suszonych pomidorów). Dodać pokrojone suszone pomidory i włączyć gaz.
Salami pokroić w paseczki,
Pomidory obrać ze skórki, miąższ zmiksować. Bakłażana przepłukać zimną wodą, osuszyć. odsunąć na bok zawartość patelni, rzucić bakłażana, przesmażyć, wymieszać i smażyć chwilę razem aż bakłażan zmięknie.
W międzyczasie ugotować makaron al dente.
Do rondla wlać zmiksowane pomidory, doprawić do smaku. Dusić 5 minut. Wrzucić ugotowany makaron, wymieszać. Rozłożyć na talerze i od razu podawać