Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURKI W SOSIE ŚMIETANOWO – KOPERKOWYM

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 500 gram
cebula 2 sztuki
masło 2 łyżki
śmietana 18 proc 300 ml
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: KURKI W SOSIE ŚMIETANOWO – KOPERKOWYM

Cebulę kroję w kostkę, a następnie podsmażam na maśle. Kurki oczyszczam i płuczę, po czym dodaję do zeszklonej cebuli. Całość doprawiam solą i pieprzem i duszę, aż kurki będą miękkie.
Następnie dodaję śmietanę i po zagotowaniu dodaję koperek i duszę jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak