Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ananas w cieście oraz racuchy z borówką amerykańską

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

drożdże świeże 50 g
mleko 3,2% 2 szk
mąka tortowa 2,5 szk
jajko 2 szt
cukier kryształ 3 łyżeczki

Pozostałe składniki

ananas z puszki 1 szt
borówka amerykańska 1 szk
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ananas w cieście oraz racuchy z borówką amerykańską

Ciasto:
Drożdże rozrobić z cukrem, dodać 2 szklanki mleka i rozmieszać, powoli dodawać mąkę (ok.1,5 szk) następnie wbić dwa jaka wymieszać i dodać resztę mąki. Wyrobić ciasto.
Ananasa wyjąć z puszki, obtoczyć dokładnie w cieście, smażyć na oleju na patelni.
Po wysmażeniu całego ananasa do ciasta wsypać borówkę, wymieszać. Smażyć placki na wolnym ogniu.
Pod usmażeniu wszystkiego obsypać gotowe potrawy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 02.09.2014 19:36
pycha,uwielbiam
dorrota 02.09.2014 19:30
genialne! ja robiłam coś podobnego z jabłek, ale muszę spróbować Twojego;)
Renata9 02.09.2014 18:46
pomysłowe i smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak