Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarte buraczki na ciepło

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
woda 2 l
sól 1 łyżeczka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
masło 1 łyżka
ocet 0,5 łyżeczka
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarte buraczki na ciepło

buraki obieramy, myjemy, kroimy na pół i gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie. Odcedzamy i odstawiamy na chwilę aż trochę przestygną. Następnie ucieramy je na tarce na grubych oczkach lub szarpanych. Robimy zasmażkę z masła i mąki i wrzucamy tam starte buraki i chwilę przesmażamy. Dodajemy do smaku sól, pieprz i ocet (lub sok z cytryny).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mel Kimbra 10.09.2014 19:05
na pewno spróbuję.
Wacław 07.09.2014 10:03
też takie lubię
Gracer 06.09.2014 11:01
Smacznie i apetycznie
Megg 06.09.2014 10:37
pyszny dodatek do obiadu
Niebieska 06.09.2014 10:14
smaczny dodatek obiadowy
Margo1 06.09.2014 07:47
Wszyscy je lubimy
asiczekz 05.09.2014 22:54
najlepsze na świecie
DorotaZ 05.09.2014 21:10
Mmmmm........ moje ulubione:)
Czyki 05.09.2014 20:50
Zapowiada się smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak