Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z warzywami zapiekany w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 200 g
ciasto francuskie 1/2 opakowania
marchew 2
brokuły 100 g
cebula 1/2 sztuki
papryka czerwona 1
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Nasza potrawa nabierze bardziej złotego koloru jeżeli przed wstawieniem do piekarnika posmarujemy ciasto francuskie rozkłóconym jajkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z warzywami zapiekany w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Marchew kroimy w drobne plasterki, brokuły dzielimy na różyczki, cebulę i paprykę drobno kroimy. Warzywa gotujemy na parze około 7 minut.
Krok 1 - Łosoś z warzywami zapiekany w cieście francuskim foto
2
Na płat ciasta francuskiego wykładamy część warzyw.
Krok 2 - Łosoś z warzywami zapiekany w cieście francuskim foto
3
Na to kładziemy obsypany pieprzem filet z łososia.
Krok 3 - Łosoś z warzywami zapiekany w cieście francuskim foto
4
Nakładamy pozostałe warzywa.
Krok 4 - Łosoś z warzywami zapiekany w cieście francuskim foto
5
Zawijamy dokładnie w ciasto francuskie.
Krok 5 - Łosoś z warzywami zapiekany w cieście francuskim foto
6
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.
Krok 6 - Łosoś z warzywami zapiekany w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.12.2014 13:16
jak on smacznie wygląda, bardzo lubię łososia
halina17 15.09.2014 21:44
Dobre danie.
as28 15.09.2014 20:03
mniam mniam
Aleksandra/Olcia 15.09.2014 19:18
uwielbiam rybki
krokus 15.09.2014 18:27
Uwielbiam łososia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak