Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z karkówki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
musztarda 6 łyżek
mąka 1/2 szklanki
olej do smażenia
ogórki konserwowe 3 sztuki
cebula 2 sztuki
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z karkówki

Kroki postępowania

1
Karkówkę kroję w plastry i dokładnie wybijam. Każdy plaster posypuję solą, pieprzem, słodką papryką, po czym smaruję je musztardą i kładę na nich kawałek cebuli i ogórka.
Krok 1 - Zrazy z karkówki foto
2
Plastry zwijam, obtaczam w mące, po czym spinam.
Krok 2 - Zrazy z karkówki foto
3
Zrazy smażę na rozgrzanym na patelni oleju. Zrazy podlewam wrzącą wodą i duszę do momentu uzyskania miękkości.
Krok 3 - Zrazy z karkówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.09.2014 14:00
Moje ulubione - zdecydowanie wolę zrazy z karkówki niż z wołowiny.
w mojej kuchni 16.09.2014 09:55
lubie i podobnie robię
fotoviderek 16.09.2014 07:29
Pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak