Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z porzeczkami i bezą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

porzeczki czerwone 1 l

ciasto kruche

margaryna 15 dag
mąka pszenna 25 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczka

beza

białko 4 sztuki
cukier 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z porzeczkami i bezą

Z podanych składników wyrabiamy kruche ciasto. Rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę i nakłuwamy widelcem. Podpiekamy przez około 15 minut. Białka jajek ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier. Ubitą pianę mieszamy z osuszonymi porzeczkami. Wykładamy je na podpieczone ciasto i pieczemy około 20 minut w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 18.09.2014 16:01
pyszne słodkości do kawki czy herbatki..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak