Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka gruzińska (Kaurma)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
jaja 4 szt
cebula biała 2 szt
masło 2 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
zioła 1/2 pęczka
posiekane listki tymianku 1/2 pęczka
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka gruzińska (Kaurma)

Sposób przygotowania:
Fasolkę umyć i zalać dwoma szklankami gorącej wody i ugotować do miękkości, cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na maśle i włożyć odsączoną fasolkę, tymianek i zieleninę. Doprawić solą i pieprzem, sokiem z cytryny, chwilę poddusić i zalać roztrzepanymi jajkami. Przykryć i trzymać na bardzo wolnym ogniu aż jajka delikatnie się zetną. Ozdobić świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 21.09.2014 09:21
Bardzo ciekawy pomysł :)
ice cubes 20.09.2014 22:30
z chęcią by się spróbowało :)
as28 20.09.2014 21:59
mniam mniam
dodi 20.09.2014 21:52
pyszności, mniam
Stenka 20.09.2014 21:17
ciekawy przepis
RenataZ-et 20.09.2014 20:23
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak