Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami i kiełbasą chorizo

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litra
cebula 8 sztuk
kiełbasa chorizo 100 gram
masło 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/8 łyżeczki
pieczywo razowe 3 kromki
serek topiony 1 opakowanie
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami i kiełbasą chorizo

Kroki postępowania

1
Cebulę obieram, a następnie kroję.
Krok 1 - Zupa cebulowa z grzankami i kiełbasą chorizo foto
2
Przygotowaną cebulę podsmażam na maśle, a następnie dodaję do bulionu. Całość doprawiam solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do bulionu dodaję także pokrojoną i podsmażoną kiełbasę chorizo i gotuję przez około 10 minut.
Pod koniec gotowania dodaję do zupy ser topiony oraz drobno pokrojony szczypiorek.
Krok 2 - Zupa cebulowa z grzankami i kiełbasą chorizo foto
3
Z chleba razowego robię grzanki, które następnie dodaję do miseczek z zupą.
Krok 3 - Zupa cebulowa z grzankami i kiełbasą chorizo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak