Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
kasza gryczana 1,5 szklanka
masło 2 łyżki
cebula 2 sztuki
boczek wędzony 100 gram
jajko 1 sztuka
bulion drobiowy 400 ml
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem

Cebulę obieram, drobno kroję, a następnie podsmażam na oleju. Z kapusty wycinam głąb, a następnie wkładam do garnka z gotującą się wodą. Kiedy liście będą miękkie zdejmuję je uważając, aby się nie porwały.
Boczek wędzony drobno kroję, a następnie podsmażam na patelni. Kaszę gotuję z dodatkiem masła, odcedzam i pozostawiam do wystygnięcia. Kaszę łączę z boczkiem, cebulą, jajkiem, kucharkiem i pieprzem. Całość dokładnie mieszam.
Przygotowany farsz nakładam na liście, a następnie zwijam je. Zwinięte gołąbki układam na blaszce i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Gołąbki piekę 30-40 minut, podlewając bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 14.07.2016 14:24
super przepis ;]
Bernadeta1 13.09.2014 18:43
uwielbiam gołąbki w każdej postaci
fotoviderek 13.09.2014 11:59
Chętnie bym spróbował :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak