Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z paluszkami krabowymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papier ryżowy
paluszki krabowe
makaron ryżowy
marchew 3 szt
por (biała część)
cebula
sos sojowy
olej do smażenia
kiełki fasoli mung

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z paluszkami krabowymi

Kroki postępowania

1
Marchewkę obieramy i kroimy w słupki
Cebulę i biała część pora kroimy w piórka
Krok 1 - Sajgonki z paluszkami krabowymi foto
2
Wszystkie warzywa dusimy na patelni.pod koniec dodajemy sosu sojowego do smaku.
Krok 2 - Sajgonki z paluszkami krabowymi foto
3
Paluszki krabowe kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw
Krok 3 - Sajgonki z paluszkami krabowymi foto
4
Gotujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu.następnie tniemy go nożyczkami i dodajemy do warzyw
Krok 4 - Sajgonki z paluszkami krabowymi foto
5
Kiełki fasoli kroimy i dodajemy do reszty farszu
Krok 5 - Sajgonki z paluszkami krabowymi foto
6
Papier ryżowy moczymy, nakładamy farsz i zwijamy jak gołąbki
Krok 6 - Sajgonki z paluszkami krabowymi foto
7
Smażymy na oleju
Podajemy z sosem słodko kwasnym
Krok 7 - Sajgonki z paluszkami krabowymi foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 15.09.2014 13:08
na pewno dobre
DorotaZ 13.09.2014 20:49
Super danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak