Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Marchewkowa fasolka"

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 8 sztuk
masło 1 czubata łyżeczka
kurkuma 1/4 łyżeczki
sól
cukier brązowy

Przepis i sposób przygotowania na: "Marchewkowa fasolka"

1. Marchewki myjemy i obieramy. Każdą sztukę dzielimy na pół, a następnie na słupki.

Słupki zalewamy wodą, tak aby tylko przykryła zawartość i gotujemy w osolonej i dobrze posłodzonej wodzie.

* Marchewkę gotujemy al dente, dzięki czemu zapobiegniemy połamaniu się słupków.

2. Następnie do naczynia dodajemy około 8 łyżek wody, w której gotowała się marchewka, kurkumę, masło i około 12 słupków. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolita masę.

Pozostałe w garnku słupki marchewki odcedzamy, ponownie przekładamy do garnka i zalewamy przygotowanym sosem, mieszamy i zagotowujemy.

"Marchwiowa fasolka" jest świetna jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do obiadu.

Życzę smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.09.2014 09:29
fajny pomysł
Kejti 15.09.2014 09:09
Fajna przekąska,może dzieci uwierzą ,że to lepsze frytki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak